Tervetuloa matkalainen!Maapallolla, ihmiskunta eli täysin tietämättömänä multiversumien olemassaolosta. Oli vain epäsuoria viittauksia rinnakkaisten maailmankaikkeuksien olemassaolosta ja vain satunnaiset yksilöt uskoivat sen olevan totta. Ihmiskunnan yllätykseksi, maailma muuttui, kahden multiversumin yhdistyessä suuren energiapurkauksen alla, muovaten tuntemamme maapallon aivan uudenlaiseksi. Mantereet upposi mereen, uusien noustessa pintaan, yhdistyen yhdeksi ainoaksi maaksi. Jäljelle jääneen ihmiskunnan rippeet opiskeli uutta asuinaluettaan, nimeten sen myöhemmin Alariaksi.

Alarian historiassa, ihmiskunnan rakentamissa valtakunnissa tapahtui valtaannousuja, romahduksia, kapinoita ja uudistuksia. Niiden joukkoon kuului myös magian mahdin ja tieteen innoittaman alkemian löytyminen. Magian löydyttyä, vallasta juopuneet, uskonnollaan hallinneet kirkonväki hyväksikäytti uutta mahtiaan, ajaen omia etujaan, pakottaen kansalaiset tuhoamaan ensimmäisen valtakuntansa ja sen myötä magian.

Alarian ensimmäinen kuningas inspiroitui ajoista ennen maailmojen yhdistymistä, maapallon keskiajasta, rakentaen toisen valtakunnan, magian jälkeen jättämiin raunioihin. Kuninkaan johtamana, valtakunta rakentui ennätysvauhtia vasta löydetyn tieteen, alkemian avulla. Valtakunta jakautui kasteihin, jossa aateliset ja porvarit nauttivat, työläisten sekä rahvaiden kärsiessä, riesanaan köyhyys, kulkutaudit ja nälänhätä. Aatelisten porsasteluun, kyllästynyt rahvas keräsi alkemistit puolelleen ja kävi kuningasta vastaan, vain kokien karvaan tappionsa. Kuten magiakin, kaikki alkemiaan liittyvä ja sen harjoittajat tuhottiin. Vuosikymmenet kuluivat, kuninkaat vaihtuivat ja kaikessa hiljaisuudessa kansan muistot maageista ja alkemisteista hiipuivat vuosien havinaan.

Viimeisimmän kapinan jälkeen, kuninkaalliset kuin kansakin on haavansa nuollut, muttei suinkaan unohtanut kaikkea sitä tuhoa, menetystä ja verenvuodatusta, joita kapina jälkipuinteineen aiheuttivat. Hallitsija on vaihtunut ja eristäytynyt hoviinsa sotilaidensa ja aatelistensa keskelle, näyttämättä naamaansa juuri koskaan kansan parissa. Kansa puolestaan elää aivan yhtä köyhänä, sairaana ja kurjana kuin aina ennenkin; niin työpaikoista, rahasta kuin ruoastakin on pulaa. Yliluonnollisuuksia pidetään enää vain menneisyyden haamuina ja ne ovat ehdoton tabu, josta puhuminen sotilaiden kuullen voi johtaa kielen menetykseen, tai pahempaan. Harva enää jaksaa uskoa siihen, että elämä voisi olla parempaakin – useimpien taistelutahto on jo nujerrettu ja he ovat taipuneet palvelemaan valtaapitäviä tyranneja..

...Mitä luulet, palaako alkemia ja magia voimakkaammin takaisin ja tuhoaa nykyisen yhteiskuntarakenteen? Vai viekö joku voimakkaampi aatellissuvun tittelin kuninkaallisina? On huhuttu että rahvas kasvattaisi kapinallisten joukkojaan, kutsuen itseään anarkisteiksi.


Noitavaino on monipuolinen roolipeli, jossa ihmishahmomme seikkailevat reippaasti fantasialla maustetulla pelimaailmassa. Juoni perusversionaan on pohjattu kahden eri yhteisön keskinäisiin riitoihin, jossa kuninkaallisten hallintoon kyllästynyt rahvas, yrittää päihittää tiukkaa kastijakoa noudattavat ja köyhiltä varastavat aateliset. Pelkästään tätä juonta ei tarvitse edetä, sillä pelimaailma itsessään tarjoaa jokaiselle innokkaalle pelaajalle mahdollisuuden rakentaa oman tarinansa, merikapteenina, maagina, hirviönmetsästäjänä, hovinarrina, mekaanikkona, alkemistina ja monena muuna keskiajan ja sen ulkopuolelta keksityn aseman kautta. Pelimaailma sisältää aikaisemmin mainitun sivilisaation, eli kuningaskunnan. Sen lisäksi pelissä on erilaisia taruolentoja, hirviöitä, nykymaailman teknologiaa, monimuotoinen pelialue ja paljon muuta.

Noidan pelialustoina ovat foorumi ja chat (Discord, paremman puutteessa). Foorumi helpottaa huomattavasti työelämässä olevia, opiskelijoita ja muuten vapaa-aikansa niukasti omaavia jäseniämme pysymään pelin tahdissa. Online pelaaminen mahdollistaa hetinyt -pelaamisen, sisältäen yllättävätkin tilanteet ja tapahtumarikkaat pelit!


Miksi peli on niin tutunoloinen..?

Saatat miettiä miksi peli saattaa osittain olla tuttu. Noitavaino on niin sanottu "uudelleen julkaisu" vuonna 2018 luodusta ja jo ajan puutteen vuoksi päättyneestä susiroolipelistä Anarkistista, jonka ylläpitäjinä olivat Niili, Jugreus ja Vorna (nyk. Akka). Heistä kolmesta Akan teki mieli fantasiapainotteista ja keskiaika tyylistä roolipeliä, joten mikä olikaan parempi kuin hyödyntää jo vuosia takaperin kirjoitettu pelipohja ja muuttaa se vain ihmisillä pelattavaksi roolipeliksi.


Pelaajavetoinen

Pelissä on annettu runko pääjuonelle klassisella kahden ryhmän vastakkainasettelulla, mutta sen eteneminen on täysin pelaajista kiinni! Kuka tahansa hahmoista voi tallentaa nimensä historiankirjoihin ja vaikuttaa sen muodostumiseen teoillaan ja valinnoillaan. Pienestäkin ideasta on mahdollista kehittää oma sivujuonensa, jonka liittämistä pääjuoneen ja suuriin eventteihin kannustetaan ja tuetaan aktiivisesti pelihenkilökunnan toimesta!
Liity mukaan!

Peliin voit liittyä yksinkertaisesti rekisteröimällä foorumille tunnuksen. Sinun ei tarvitse erikseen täyttää liittymiseen vaadittavia lomakkeita, antaa roolipelinäytteitä tai osata edes piirtää, voit olla myös ensikertalainen roolipelimaailmassa! Kaikki roolipelistä kiinnostuneet ovat tervetulleita! Huomaathan kuitenkin roolipelin ikäsuosituksen.

Foorumi tunnuksesi, ei ole hahmosi! Hahmo luodaan erikseen omana viestinään foorumille.
Ikäsuositus

Roolipelin ikäsuositus on 16 vuotta. Pelit saattavat sisältää nuorille sopimattomia aiheita ja tekstejä. Kuten erotiikkaa, väkivaltaa, kiroilua ja päihdeaineita.

Vaikka pelissä voi ajoittain esiintyä yksityiskohtaisesti kuvailtua k-18 materiaalia, pelin lopullinen tarkoitus EI ole pyöriä pelkästään niiden ympärillä.